Martin Roy Wade web
v/Martin Roy Wade

Lørdag den 18. april kl. 11.30 – 13.30
Fri entre

I anledning af 100 året for Nat King Coles fødsel, har sangsolisten Martin Roy Wade sammensat en buket af udvalgte sange og fortællinger om den legendariske jazzsangers liv og bagkatalog.

Det bliver en ”trip down memory lane” formiddag leveret af Martin Roy Wade og flankeret af hans mangeårige samarbejdspartner, Thomas Bornøe på piano.

Om Martin Roy Wade

Siden Martin Roy Wade i juni 2004 sang sin afgangskoncert fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, har rygterne om hans musikalske format bredt sig i jazzkredse og musikverden. Koncerten medførte bl.a. et fast engagement som sangsolist i Ib Glindemanns Orkester. Dette engagement har ført Martin rundt til fyldte koncertsale "i hele kongeriget" og bl.a. givet ham æren at synge for netop kongefamilien. Orkesteret spillede i september for et begejstret publikum i Copenhagen Jazzhouse, og koncerten blev optaget af DR2.

"Det er en kæmpe ære og udsøgt fornøjelse at få lov at synge med alle disse fremragende musikere, og jeg er bare så lykkelig for at være med i bandet. Ib og orkestret har modtaget mig fantastisk og alle er enormt søde. Jeg har det som "en fisk i vand", når jeg synger alle disse pragtfulde arrangementer, og repertoiret er jo "modermælk" for mig. Jeg synes, at det er fascinerende og smukt, at der er så stor en aldersforskel i bandet. Generationerne mødes og skaber musik sammen. Det er - for mig at se - en af de kæmpekvaliteter jazzen har, og det er unikt ved jazzens væsen. Især i denne meget ungdomsfikserede tid."

Denne aldersforskel findes også i Martins nye band, som han har kaldt Martin Roy Wade All Stars. Her synger han sammen med Asger Rosenberg, og rytmegruppen består af Søren Kristiansen, piano - Thomas Ovesen, bas og Martin Klausen, trommer.
" Jeg har længe drømt om at synge med disse fantastiske musikere. Bjørn Otto Hansen fra Huset i Magstræde ringede og gav mig mulighed for, at samle dette superhold til en koncert i Vognporten. Det blev en succes. Alle var glade. Asger og jeg matcher hinanden godt, og vi elsker og brænder alle for at synge og spille repertoiret fra den store amerikanske sangbog. Og så har vi det enormt sjovt."

Udover disse orkestre har Martin sin egen kvartet - se og hør på www.martinroywade.dk - og han bliver brugt som sangsolist i forskellige sammenhænge - især i kammerensembler og big bands. Han har bl.a. været solist med Ernie Wilkins Almost Big Band.

"Specielt dette engagement har betydet meget for mig. Årsagen til at jeg begyndte at synge jazz var, da jeg hørte nu afdøde Richard Boone. Han var min lærer, mit idol, måske det største og min store inspirationskilde.
Richard spillede basun og sang i Ernie Wilkins Almost Big Band, og jeg oplevede ham flere gange med bandet. Jeg lytter meget på Richard´s indspilninger i dag og tænker tit på ham. Derfor er det en gave, og noget helt specielt for mig at synge med netop dette orkester".
Martin var i november 2005 for 2. Gang solist med Ernie Wilkins Almost Big Band, samt sangsolist i endnu et band som Richard Boone var med i - nemlig gruppen Swingstyrke 7. I december 2005 deltog han i DR2’s tematirsdagsprogram om danske croonere.

Arrangør: Farum Kulturhus
Joomla Templates: by JoomlaShack.com