Rune Lykkeberg

Farum Kulturhus

Entre kr. 100,-/Studerende kr.50,-
buy-knap
 Køb billet her eller i døren

Fungerer demokratiet da ikke meget godt?
Samfundsforskere har i nogen tid diskuteret, om demokratiet er tæt på at bryde sammen. I en hel del år har vi kunnet glæde os over, at flere stater verden over har indført demokratiske valg og styreform. Men den udvikling ender måske snart. Flere lande i Europa har tilsyneladende demokrati med frie og fair valg, magtens tredeling m.v., men både Polens, Ungarns og Italiens vælgerflertal hilser en ”stærk mand” velkommen. Er nationalstaternes demokrati den bedste samfundsstruktur til at løse globale problemer som f. eks. klimakrisen? Er demokratiet på vej ud?

Lykkeberg har læst filosofi og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Han har i mange år været tilknyttet Information, først som redaktionschef for kultur og weekend og fra 2016 som chefredaktør.
Rune Lykkeberg har skrevet flere bøger, hvori han beskæftiger sig med demokratiets vilkår i spændingsfeltet mellem borgernes frihed til at bestemme selv og muligheden for at bestemme sammen. I foråret 2019 udkommer hans nye bog om demokratiets aktuelle situation.

Oplægget varer ca. 50 minutter. Efter pausen vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangør: Netop Allerød-Furesø

Free Joomla Template by JoomlaShack.com