Sikh web
              Meet the Sikhs
Særudstilling i Immigrantmuseet

Lørdag den 01. februar - 01. september

En turban er nødvendigvis ikke bare en turban. For sikherne er turbanen et symbol, der forbinder dem til deres religion. Ser man en turban i gadebilledet, så er det sandsynligvis en sikh, der bærer den. Sikhisme er oprindelig en filosofi og religion med rødder i Punjab-regionen i Indien og Pakistan.

I dag findes der dog utallige sikh-samfund rundt omkring i hele verden, også i Danmark. Sikherne er blandt andet kendte som berømte filosoffer og krigere. De er imidlertid også blot almindelige mennesker, der udvandrede fra det indiske subkontinent i jagten på eventyr, velstand og sikkerhed. Nogle af sikherne slog sig ned i Danmark, og i samarbejde med Immigrantmuseet fortælles deres historie i museets kommende særudstilling.

I forbindelse med udstillingen bliver der afholdt forskellige arrangementer. Hold øje med museets Facebook- og hjemmeside.
Foto: Chresten Bergh
immigrantmuseet-logo web