bredahl web
Former og Forandringer
Erik Bredahls fotografier, design og keramik

Lørdag d. 19. januar - 10. marts
Ganggalleriet  Fri entre
Fernisering kl. 12.15

Der findes et spændende felt, hvor design bliver til kunst. I det område opererer designeren og multikunstneren Erik Bredahl fra Præstø med sine smukke ting - håndlavet i træ: Fade, vaskekummer, spadserestokke, stumtjenere – ja alt hvad der kan formes på ny med et nyt udtryk.

Erik Bredahl er uddannet fotograf og har fotograferet alt mellem himmel og jord i omkring 50 år – og det centrale i fotografiet – nemlig lysets indfald og refleksion – har ført ham videre frem til, hvor plasticitet og former tager over fra det fotograferede billede.
 
Lys og refleksion
I bund og grund er det den samme interesse for lysets muligheder, der har bragt ham videre fra fotografiet og ind på designer-kursen, hvor han i dag har absolut international klasse.

Erik Bredahl er født i 1943 – og er således i gang med karriere nummer to.
Han har altid arbejdet tredimensionelt sideløbende med fotografiet, hvor det jo er lyset på motiverne, der bestemmer fotografiets endelige udtryk. Men først de senere år har sansen for materialer og muligheder sat ham i gang med en egentlig karriere indenfor design.

Keramik og foto
Det er således fortsat lysten til lysets virkning, der driver værket – og han gør det ikke for andet, end at han ikke kan lade være. Han beskæftiger sig også stadig med fotografi og har også leveret fine eksempler på formgivning indenfor keramik og maleri. Så udover de mange eksempler på nytænkt design, udstiller Erik Bredahl også udvalgte fotos og malerier fra sin produktion store, årelange produktion.

Arrangør: Farum Kulturhus
Joomla: from JoomlaShack.com