Gobeliner i kobber1 webGobeliner i kobber, 
tråd og genbrug

Lørdag den 26. september – 8. november

Fernisering i Galleriet udsat til senere dato grundet Corona
 
Fri entre
 
Marianne Schou Nielsen er uddannet som håndvæver fra Annette Juels og Kim Navers vævestuer og på Det Kongelige Danske Kunstakademi på afdelingen for Mur og Rum, Bronze og Metalværkstedet, samt hos maler og grafiker Renè Tancula og lithograf Per Vendelbo.

Mariannes kobbergobeliner, relieffer og skulpturer udføres i metal, der er hendes foretrukne materiale. Ofte er det kobber tagplader nedtaget fra historiske bygninger i København såsom fra Christiansborg slot, Glyptoteket. Pladerne skæres op til lameller som kantslibes og væves på kæde af kobber eller rustfrit stål. Skulpturerne mønstres geometrisk i væven, og transformeres i den senere proces til rumlig, poetisk form.

Annette Graae arbejder med Gobeliner og objekter. Hun har længe været inde i et forløb, hvor hun væver gobeliner på 200 x 300 cm.  Motiverne er havet og himlen, materialerne er hør, japansk viscosebehandlet papirgarn, rami, silke, bomuldstråd, effekt- og hestehårsgarn - garnerne er sprøde og vævningen let.

I objekterne arbejders med metaltråd, trælaminat, malede baggrunde, effektgarn, vævede dele, forunderlige træstykker, som hun finder på stranden - måske sammen med et trawl. Hun kan lide genbrugstanken i sine objekter. Små sarte objekter vises i specialudførte akrylkasser.

Arrangør: Farum Kulturhus


Joomla Training from JoomlaShack.com