Skip to main content

KULTUR SKABER UDSYN

I udstillingen УКРАЇНА fortælles om krigens dilemmaer. Den kan ses i Kulturhusfoyeren fra 28. juni - 26. august.

Den 24. februar ændrede verden sig. For første gang i årtier, flygter mennesker fra bomber og granater, der falder på europæisk jord. Flere millioner ukrainere har på et øjeblik skulle træffe den svære beslutning om at forlade deres hjem, deres familier og deres venner. Denne beslutning har været fulgt af en række valg, dilemmaer og tilfældigheder. Hvor skal jeg tage hen? Hvordan kommer jeg frem? Hvor skal jeg bo? Hvordan skal jeg forsørge mig selv? Var det den rigtige beslutning at tage afsted? Og hvornår skal jeg vende hjem igen?

På den anden side af Ukraines grænser, har krigen ligeledes fået millioner af mennesker til at træffe et valg. Et valg om at smide alt hvad de har i hænderne for at køre til grænsen og hjælpe flygtninge i sikkerhed. Et valg om at åbne deres hjem for nogle komplet fremmede mennesker, og tilbyde dem et trygt sted at bo. Et valg om at donere en T-shirt, en gammel cykel eller en ældre telefon til dem, der ankommer uden noget.

Disse valg, dilemmaer og tilfældigheder har ført over 150 ukrainere til Furesø, hvor de er indkvarteret hos de mange Furesøborgere, der har valgt at stille deres hjem og hjælp til rådighed. Det er netop deres personlige historier som er i fokus, når Immigrantmuseet åbner udstillingen “УКРАЇНА – Krigens dilemmaer” på Ukraines grundlovsdag d. 28. juni 2022 kl. 17. Udstillingen er gratis og vil kunne ses i Farum Kulturhus’ foyer frem til 26. august.

Arrangør: Immigrantmuseet

 

Back to top