Skip to main content

I SKOVENS LYS

Udstilling af Kirsten Hagelskær, Jette Jul Stenbæk og Anja Moos
Lør 7. maj - 12. juni
GangGalleriet
Gratis entré

Udstillingen bliver en vandring i lyset gennem skoven og mødet med væsener og værker af natur. Der sættes fokus på naturens virkning på sjælen og hvordan kunsten kan gengive den fordybelse man kan finde i naturen, væk fra hverdagens larm.

Kirsten Hagelskær elsker at gå ture i skoven og bevæge sig ind i den tætte skov væk fra de store stier. Det er som at gå ind i et andet univers, det er eventyrligt og væsener kommer til live, hvis man kikker godt efter. I nogle af sine billeder undersøger hun, hvad der foregår i rummet mellem fiktion og virkelighed.

Inde mellem træerne har lyset hovedrollen, det flimrer mellem bladene, fortættet og helt tyst, næsten guddommeligt. Det maner til ro i sindet.

Gennem hver sit kunstneriske medie og udtryksform griber de tre kunstnere fat i naturens poetiske, healende og meditative indflydelse. Det er suggestive værker, der som i Anja Moss´ værker gemmer på fortællinger om menneskers behov for nærvær, men også ensomhed. Flere af værkerne genfortolker naturens elementer som i Jette Jul Stenbæks stiliserede, organiske mønstre, der fremhæver hvordan naturen kan omslutte én. Udstillingen er en invitation til at give sig hen og finde sit eget uforstyrrede rum. Men bag roen lurer også dramaet og forfaldet, som kommer med forandringerne i naturen og med naturens styrke og uberegnelighed.
 
Udstillingen er et stemningsbillede på vores forhold til naturen. I værkerne fornemmer man en længsel efter at hengive sig og smelte sammen med naturen, en længsel som måske også er typisk for vor tid, hvor truslen om naturens sammenbrud har fremhævet naturens betydning og behovet for at være tæt på den.

Arrangør:

Farum Kulturhus

Cookies

Læs om privatlivspolitik og cookies for dette website

Back to top