Skip to main content

STINE ASKOV

Forfatteraften
Flyttet til torsdag 24. november kl. 19:00
Farum Bibliotek
Billetter på furbib.dk 50,- / klubpris 40,-


’Nøjsomheden’ er Stine Askovs nyeste roman. En fuldkommen elskelig og medrivende roman om spirende kærlighed, kultursammenstød, om at være forelsket i bøger og om at finde sig selv.

Mona bor i Helsingørs ghetto Nøjsomheden sammen med sin familie. Både den og ghettoen er fyldt med skæve eksistenser, en broget sammensætning af samlere, småkriminelle og stærke kvinder.

 

Mona drømmer sig væk fra den triste hverdag ved at begrave sig i bøger. Faktisk efterlader hun altid boganmeldelser i post-it form, når hun afleverer læste bøger i byttecentralen ved vaskekælderen. Derfor er Mona også lykkelig, da hendes handlekraftige moster Tut skaffer hende et job i Lindas boghandel, hvilket bliver begyndelsen på en hel ny periode i Monas liv. Her møder hun Nikolaj fra det velhavende Helsingør-miljø. Mona er til Tove Ditlevsen. Nikolaj er til Søren Ulrik Thomsen.

 

Stine Askov (f.1976) er uddannet pædagog og har arbejdet i mere end 20 år som børnehavepædagog, før hun helligede sig livet som forfatter på fuld tid. Stine Askov debuterede som skønlitterær forfatter i 2012 med romanen ’Bid’ Hun har siden skrevet yderligere tre romaner.

 

arr: Furesø Bibliotek

 

 

 

Arrangør:

Furesø Bibliotek

Back to top