Skip to main content

LØRDAGSFILM FOR BØRN

Ole Seyler og Børnebiblioteket viser fantastiske, fantasifulde og finurlige film fra Filmstriben for børn og deres voksne
Lørdag 15. april kl 10.30-11.30
Grafen
Gratis entré


Det er ren hyggetid når vi viser disse 8 film:

Elefantens cykel
Elefanten bor blandt menneskene i byen, hvor han arbejder som gadefejer. En dag ser han en kæmpe annonce for en fin cykel. Cyklen er lige præcis hans størrelse og elefantens liv ændres fuldstændig: nu handler det om at få cyklen - koste hvad det vil!

Filmen om frøen
En lille, humoristisk film om løvfrøen – der også kaldes en tudse. Den har mange spøjse egenskaber, fx kan den skifte farve og har sugekopper under fødderne. Den kan godt lide at dase i solen og spise insekter. En dag ser en af frøerne en okse. Frøen drømmer om at blive større end oksen, men det er ikke så nemt. Filmen er baseret på en fabel af La Fontaine.

Op med hovedet
To geder lærer hinanden noget meget vigtigt. Far Ged og hans søn er i bjergene. Sønnen lærer af sin far undervejs. Men da faren får højdeskræk, bliver deres roller pludselig vendt om.

Et øjeblik
Et øjeblik varer 5 minutter, siger Nathalie. Filmen "Et øjeblik" varer også 5 minutter. En poetisk dokumentarfilm i børnehøjde om tiden, uret og øjeblikkene. "For min far er et øjeblik bare en halv time," konkluderer Jesper, da filmen slutter.

Ernst i Tivoli
Ernst og mor er i Tivoli. Ernst vil have en candyfloss, som han køber af en sød lille "Tivoli pige". Mor vil op i Pariserhjulet, men det vil Ernst ikke, så han må sætte sig på en bænk og spise sin candyfloss og vente på mor. Ernst keder sig og får øje på "Tivoli pigen" ved sin bod. Han vil over til hende. Mens mor suser rundt oppe i Pariserhjulet bevæger Ernst sig ind i menneskemylderet hvor han farer vild.

Derfor prutter man
Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi. Filmen indgår i serien Sallies historier.

Vågn op fra
Højt oppe på en vindblæst bjergtop bor vækkemanden med sin søn. Hver morgen må han ud i regn og slud for at vække nabobjergets borgere for småpenge. En dag får han i stedet en lille klokke som betaling for sit arbejde. Det bliver begyndelsen på en stor klokkesamling over pejsen hjemme i stuen. En dag får vækkemandens søn en idé til, hvordan klokkerne kan bruges.

Der var engang en hund : efter et folkeventyr fra Ukraine
En varm og fiffig ukrainsk tegnefilmudgave af den herlige historie om venskabet mellem en udslidt hund og en jaget ulv og om sammenholdet mellem de små og udstødte i samfundet. Tegninger, dragter, farver og musik udstråler ukrainsk folklore med stærke kulører og original børnevenlig streg og rytme, der fint suppleres med dansk fortæller og danske stemmer. Det er stor tegnefilmkunst i det lille format.

Samlet varighed ca. 1 time, men det er tilladt at liste ud undervejs.
Filmene er velegnet fra ca. 3 år.
Der er pladser efter først til mølle princippet.

Arrangør:

Furesø Bibliotek

Back to top