Skip to main content

BÆREDYGTIGE EVENTYR

Rejs med omtanke og glæde
Tirsdag, 14. marts kl. 19.00
Farum Bibliotek
Billetter 30 kr/20 kr på furbib.dk


Rejsejournalist Parastou Booyash har skrevet Danmarks første guide til bæredygtige og meningsfulde rejser kloden rundt. Nu kan du møde hende og med udgangspunkt i bogen ’Bæredygtige eventyr’ lade dig inspirere til grønne, sociale og økonomisk bæredygtige rejser og undgå de store turisttrækplastre. Bæredygtige eventyr handler nemlig både om at have blik på at rejse grønt, på sociale aspekter, lokaløkonomi og den lokale kultur og natur.

På alle kontinenter kan man bidrage til bæredygtigheden og samtidig gøre en forskel på sin ferie. Også hvis man har fløjet til destinationen. ”Der er en tendens til at tro, at man slet ikke skal flyve, da fly udleder en del CO2, og man kan jo få nogle vidunderlige oplevelser i tog, bil eller på havet. Men man skal også huske vigtigheden af den sociale og den økonomiske bæredygtighed, der ligger i at flyve til fjerne destinationer. Det er nogle af de nøgleaspekter, som FN’s World Tourism Organization fokuserer på.” forklarer Parastou Booyash.

Bogen taler til forskellige rejsehjerter og rammer et behov i tiden for at forene rejseglæde med en trang til at passe på planeten og de lokale samfund.

Parastou Booyash er prisvindende rejsejournalist, rejsebureaumedstifter, NGO’er og iværksætter. Hun er født i Iran og vokset op i Danmark og har boet i Spanien og Kenya. I mere end 10 år har hun haft hele kloden som arbejdsplads.

Arrangeret i samarbejde med Farum Kulturhus

Arrangør:

Furesø Bibliotek

Back to top