Skip to main content

DET KONTAKTLØSE FORHOLD

teatret DET OLSKE ORKESTER
Tirsdag d. 19. marts kl. 19.00
Teatersalen
Pris: kr. 85,-

En syret udgave af H. C. Andersens  Nattergalen

En ensom mand omgivet af digitale apparater bliver forstyrret af et andet levende menneske og kan ikke tåle det. Hendes latter bag væggen går ham på nerverne. Hendes gråd gør ham angst. Han gemmer sig i sengen med puder for ørerne, men pludselig ryger han ned gennem et stort sort hul til en helt anden verden uden levende væsner, kun beboet af en menneskestor robot. Her slipper han for at udvise moralsk omsorg eller almindelige menneskelige hensyn. Robotten gør, hvad han siger. Det går næsten for godt.

Med associationer til Hitchcocks Psycho-karakter Norman Bates og japansk social dating med robotter skabes en nonverbal syret komedie med lige dele fysisk vildskab og marionetteatersymbolik. Se mere her

Aldre: fra 12 år

Medvirkende: Øyvind Kirchhoff, Katrien van der Velden / Dramatiker: Lotte Faarup / Dukkemager: Rolf Søborg Hansen / Scenograf: Rolf Søborg Hansen / Produktionsleder: Søren Kyed / Lyddesigner: Jonas Jørgensen / Lysdesigner: Jeppe Lawaetz / Instruktør: Lotte Faarup / Konstruktør: Jon Gelting / Produceret af: Det Olske Orkester

 

Pressen skrev

”Det Olske Orkester har, inspireret af H.C. Andersens ’Nattergalen’, begået en fin og analogt skarpsindig fortælling om menneske og maskine i digitaliseringens tidsalder. Det er anderledes dukketeater for voksne og store børn.

Alt går op i en scenekunstnerisk ret skøn forening i Lotte Faarups klare instruktion, hvor både performere, lys og lyd formår at gøre stort indtryk med små virkemidler.”

- Teateravisen.dk

”Katrien van der Velden er en vanvittig performer. I sin rolle som den forstenede og fjernstyrede kvinde, fremviser og udfordrer hun både, hvad kroppen kan og hvad den er i stand til at udtrykke.

Jeg sidder stadigvæk tilbage tvivlende på, om hun virkelig er menneske eller om det er elektricitet, der løber igennem hendes årer.”

- Scenekanten.dk

”Jeg er underholdt fra start til slut.”                                            

- Den4væg.dk

”Det er teater, når det er allerbedst. Det er lige præcis det, de små teatre kan – more og underholde os med helt aktuelle og tankevækkende spørgsmål.”                                                                                             

- Danskesceniorer.dk

Arrangør:

Farum Kulturhus

Back to top