Skip to main content
Sekvensskåle af Kristina Vildersbøll

Sekvensskåle af Kristina Vildersbøll

Anne Marie Johansen

Anne Marie Johansen

LANDSKABSMALERNE OG KRISTINA VILDERSBØLL

10 kunstnere udstiller 
Lørdag d. 2 marts - 14. april
Fernisering i GangGalleriet kl. 12.45
Gratis entré 

Kunstnergruppe ”Landmalerne” har som gruppe eksisteret siden 2002 og har siden udstillet sammen på bl.a. Johs. Larsen Museet i Kerteminde, Galleri DGV og SAK i Svendborg, Kirsten Kjærs Museum i Thy og Sønderborg Slot - blot for at nævne nogle. 

De er alle bosiddende på Fyn og Langeland, og fælles for dem er, at de alle har naturen og landskabet som inspiration og udgangspunkt, hvor de hver især har hver sin tilgang og udtryksform.

Gruppens 8 faste medlemmer er Hans Peder Hansen, Peter Bork-Johansen, Kurt Serve’, Ole Vedby Jørgensen, Esben Eriksen, Keld Nielsen, Sonja Møller og Mogens Sjøgård. De udstiller i Farum Kulturhus sammen med  Anne Marie Johansen som gæsteudstiller.

Kristina Vildersbølls skålserie Sekvens, er blevet til som en undersøgelse af feltet mellem skulpturel keramik og brugsprodukter. Skålenes form er inspireret af traditionelle danske pottemagerprodukter, der ofte har en kant-afslutning der skråner let indad. De skulpturelle elementer er hentet i kegleformen, som er et af de grundlæggende elementer i pottemagerens arbejde ved drejeskiven. Dette aspekt kommer til udtryk ved at skålene kan stables til en kegleformation og bygges op i forskellige højder som en parafrase over pottemagerens arbejde ved drejeskiven.
Sekvensskålene fungerer som brugbare serveringsskåle i hverdagen, men med det ekstra twist, at de kan stables som et skulpturelt element i køkkenet når de ikke er i brug.

 

Arrangør:

Farum Kulturhus

Back to top