Lørdag den 1. marts -12. april
Kl. 12:15 I Galleriet
Fri entré
Hans Humble har altid været optaget af det naturlige træ og af naturen. Han valgte derfor at uddanne sig som trædrejer og fandt hurtigt ud af, at han havde et stort talent for faget. Dette førte hurtigt til et drømmejob som trædrejer hos en større virksomhed, Brd. Krüger.
Arbejdet som trædrejer på fabrikken og familielivet fyldte godt i den unge Hans Humbles liv; men hans hobby med at dreje skåle holdt ved og fyldte mere og mere; og i takt med at børnene blev ældre, fik han mere tid i fritiden til at dreje træskåle og dyrke sin hobby og passion. I begyndelsen drejede Hans Humble mest for at glæde familie og venner med ting som, han havde drejet. Siden begyndte Hans Humble at udstille, så han kunne komme ud og vise andre mennesker sit håndværk og sine skåle.
Jeg elsker at dreje og vil dreje og forsætte mit drejeri til mine dages lykkelige ende og dele det med som mange som muligt og med dem, som finder det smukt og tiltrækkende. www.hanshumble.webbyen.dk
Peter Witt er landskabsmaler og bor i Ramløse med fri udsigt ud over Ellemose mod Tibirkebakker. Han har således sine motiver lige ved døren. Peter Witt er udøvende professionel kunstner og har også de sidste årtier rejst meget i Europa
At stå i det nordlige Alpes-de-Haute-Provence i Frankrig med staffeliet og duften af lavendler er en fantastisk oplevelse. I områder dækker farven lilla arealer på størrelse med Nordsjælland, og det er fantastisk, når man som kunstner elsker farvernes kontrast i alle mulige afskygninger og nyder at skabe billeder i den impressionistiske malerstil. At kunne fornemme de gamle mestre som Claude Monet og Krøyer, der altid var i naturen med deres sans for stemninger skildret på lærredet, er de øjeblikke, der som landskabsmaler giver mit liv mening. Det er som når folk forundret spørger: ”Kan du leve af det?”
Så plejer jeg altid at sige, at jeg har svært ved at leve uden.
Vivi Amelung har siden barndommen elsket at tegne og male og fandt derigennem vej ind til sit eget lille private rum med ro og fordybelse.
Hun har prøvet kræfter med mange forskellige kreative aktiviteter, og i slutningen af 90’erne landede hun på den rigtige hylde, der siden skulle vise sig at blive hendes levevej. At male begyndte som en hobby, men for hende var det vigtigt at lære håndværket bag. Hun blev uddannet farvespecialist og begyndte at modtage undervisning i ind- og udland. En dag var vi i zoologisk have, hvor vores yngste datter blev ansigtsmalet. Og den oplevelse blev starten på min nye karriere som kunstner, hvor kroppen blev mit lærred. Det førte mig til VM i face- and bodypaint, hvor jeg i 2011 opnåede en 6.plads ved VM i Østrig.
Helle Lisberg har i mange år arbejdet med forskellige kunstneriske udtryk i sit maleri, altid med et figurativt udgangspunkt. Hendes portrætter hænger i mange hjem, og i 2017 kom hun gennem nåleøjet til den internationale portrætkonkurrence på Frederiksborg Slot, PortrætNu. Hun er uddannet på Atelier Alcapa i Bruxelles og er fast tilknyttet Midtjyllands Kunstcenter.
De seneste år er det især fugle, der er blevet motivet, malet med en særegen luftig og farverig metode. Man kan ikke forestille sig en natur uden fugle. De er alle steder, høres, ses, føles.
Helle Lisbergs billeder er figurative, men alt andet end fotografiske. Hun maler
fuglene delvist gennemsigtige for at illustrere den lethed, der gør dem i stand til at flyve, men også for at vise dem som en del af deres miljø, som ofte er malet tydeligere end selve fuglen. Denne specielle teknik gør fuglen til en del af en helhed og inviterer beskueren til selv at gøre arbejdet færdigt med sine øjne.
Arrangør:
Furesø Kunstforening