Skip to main content
Foto: Jørgen Nielsen

Foto: Jørgen Nielsen

Rêve Bohème

Nordisk gypsy jazz
Lørdag d. 17. august kl. 11:30 – 13:30
Foyerkoncert på Caféscenen
Fri entré

Inspirationen fra den franske guitarist Django Reinhardt og hans Gypsy Jazz er udgangspunkt for Rêve Bohèmes akustiske lyd og livsglade musik. Gennem de sidste 15 år, og deres mange udgivelser, har orkestret opdateret den europæiske String Swing med et nyt og varieret repertoire. Det består af nye fortolkninger af Djangos numre, egne kompositioner, og kendte numre fra den amerikanske jazzsanger-tradition. En musikalsk blanding de kalder for ”Nordic Gypsy Jazz”. Rêve Bohème spiller Djangos Gypsy Jazz i en moderne, udadvendt og dynamisk stil, der gør dem til nogle af nordens fineste eksponenter inden for denne europæiske jazz-genre.

Ved live-koncerter skaber Rêve Bohème en eksotisk akustisk cocktail, hvor Jens Fuglsangs veloplagte vokal og lyriske sologuitar blander sig elegant med Finn Poulsens virtuose mundharpespil og vokal. Et dynamisk musikalsk univers, der hviler på et solidt rytmisk gypsy jazz-fundament skabt af Robert Pilgaards rytmeguitar, ”la pompe”, og Jesper Riis’ swingende basspil.

Rêve Bohème debuterede i Paris i 1998 på Gypsy Jazzrestauranten Bistro d ́Eustache og har siden turneret i Europa hvor de har været aktive i det internationale gypsy jazz miljø. Deres fusion mellem de nord- og sydeuropæiske musiktraditioner har skabt et unikt musikalsk univers.

Rêve Bohème er oplagt som introduktion til udstillingen ”På Skuldrende af Cobra Malerne” ….

 

Arrangør:

Farum Kulturhus

Back to top