Skip to main content
Stine Godt

Stine Godt

FRA KLIPPE TIL HEDE

Udstilling
Lørdag d. 15. juni - 18. august
Fernisering kl. 12.45 i GangGalleriet
Gratis entré

Udstillingen er en oplevelsesvandring gennem tekstilkunstner Stine Godts poetiske fortolkning af unik flora fra Bornholm og Midtjylland.

Den indeholder desuden en audio/visuel installation, for at forstærke den inspiration og stemning som Stine har bevæget sig i under processen.

Tekstilværkerne er lavet på forskellig vis bl.a. som belysning, værker på væggen, i loftet og som møbler for at vise det store breddefelt Stine godt kan lide at arbejde i.

Tekstilpoesi

Stine har arbejdet intuitivt med hver enkel plante/blomsts væsen, og udtrykker sin umiddelbare fornemmelse for hver plante igennem væven med forskellige typer tråd og teknikker.

At arbejde intuitivt vil sige at selve værket tager form undervejs i vævningen, det er altså ikke planlagt og testet inden selve arbejdet går i gang. Stine vælger sine materialer inden vævningen, og arbejder sig frem med en klar fornemmelse for den plante hun er sporet ind på.

Dette giver Stine en enorm frihed under selve arbejdet, hvor Stine kan fordybe sig i sit tekstile udtryk. Hun kalder det tekstilpoesi, idet hun skaber en stemning i hvert værk, som trækker på indtryk fra den enkelte plantes væsen. Hun ønsker at beskueren skal kunne se referencen til hver plante i det enkelte værk.

Diversitet

Stine ønsker at sætte fokus på det smukke ved forskellighed, og hvor vigtigt det er at vi passer på de arter der eksistere i den unikke natur vi lever i, men også mennesker imellem.

I udstillingen er hvert værk derfor lavet for at hylde den enkelte plantes forskellighed og karakter.

Stine dykker ned i hvert plante udtryk og skaber med vævede tråde et tekstilt værk for den enkelte plante, som et lille poetisk værk, der afspejler plantes form, struktur og farver.

Dedikation

Udstillingen er dedikeret til Kirsten og Hans Henrik Godt

 

Arrangør:

Farum Kulturhus

Back to top