Skip to main content
Bølgeskvulp v/Niels Lolle

Bølgeskvulp v/Niels Lolle

Lene Stevns Jensen

Lene Stevns Jensen

Traditionsrigdom

Lørdag d. 23 november - 4. januar 
Fernisering i Ganggalleriet kl. 12:45

Den færøske natur er Ingrid Møllers største inspirationskilde. Jeg vender tilbage til det storslåede landskab og naturens detaljerigdom. Lyset, farverne, formerne og de skiftende stemninger. Følelsen af at være lille og ydmyg overfor naturens voldsomme kræfter, er for mig både dragende og skræmmende, men også stilheden i det store landskabsrum fascinerer mig.

Niels Lolle er født 1946 i København.
Jeg fik derfor, som barn, mulighed for at sejle med fiskeriinspektionens fartøjer og fik mange oplevelser på havet. Jeg fik en ven, en meget dygtig tegner, som jeg kiggede over skulderen, hvilket blev min indgang til at skildre færøske fjelde - og klippeformationer. Niels Lolle har foretaget mange rejser til Grønland og Færøerne. Han bor i dag i Gilleleje og er fortsat primært inspireret af havet.

I Gertrud Oxenvads barndomshjem i Jylland stod der en gipsbuste af en ung pige og ved siden af hende en keramisk krukke. Begge dele var lavet af billedhuggeren Niels Halse Jacobsen. Det var mit første møde med det kreative univers. Senere tog leret fat i mig, og den tiltrækning har aldrig forladt mig. Gertrud Oxenvad arbejder med klassisk drejede former, som hun bearbejder på forskellige måder. Når jeg ser en klat grå ler synes jeg det er fantastisk at forestille sig hvad der kan komme ud af den formning, brænding og glasur jeg vil vælge.

Lene Stevns Jensens arbejde er bl.a. inspireret af mødet med fremmede kulturer. Hun har boet i Grønland, hvor hun lærte at arbejde i tænder, hun har været gæst ved Kunstakademiet i Beijing og har arbejdet ved Universitetet i Fairbanks, Alaska, i Canada, Syrien og på Svalbard. Hun har arbejdet en del i bronze og tand. Jeg holder af runde, bløde former og arbejder meget med hvalrossen og kvinden/fuglekvinden som motiv. I de senere år har Lene Stevns Jensen især arbejdet med modellering af krukker i forskellige former og dekorationer.

Gertrud Oxenvad

Gertrud Oxenvad

Arrangør:

Furesø Kunstforening

Back to top