Skip to main content
Foto: Jesper Malmkvist

Foto: Jesper Malmkvist

Julie Andkjær Olsen, Gustav Rey Henningsen, Poul Jacek Knudsen

Julie Andkjær Olsen, Gustav Rey Henningsen, Poul Jacek Knudsen

DANS, MÅNE

En poetisk digtkoncert for alle sanserne
Torsdag d. 24. oktober fra kl. 17:45
Et fællesspisningsarrangement
i Anaïs Kulturcafé
Find Billetter

Digt-koncerten DANS, MÅNE! er et møde mellem den traditionelle, kraftfulde flamenco og den spanske digter og pianist Federico García Lorcas univers.

I digtkoncerten DANS, MÅNE! vil guitarist Poul Jacek Knudsen, sanger Gustav Rey Henningsen og danser og klassisk pianist Julie Andkjær Olsen føre jer rundt i dette univers, recitere digte af Lorca, spille, synge og danse den ’ægte’, traditionelle flamenco, fremføre flere eksempler på Lorcas digte sat i musik og Lorcas egen musik og endelig den franske komponist Debussys klaverstykke ’La soirée dans Grenade’, en klangfuld fantasi over appelsintræer og fjerne danserytmer.

Vi får et kig ind i de populære spanske cafés cantantes, hvor kunstnere mødtes og fabulerede, spillede og dansede til langt ud på natten. Forbindelsen mellem Lorca og flamencoen er ikonisk. Lorca var forbundet med og inspireret af flamencoens eksplosive udtryk, dens stærke livtag med både kærligheden og døden, og kulturens dybe rødder i den andalusiske jord.

I 1922 arrangerede han, sammen med komponisten Manuel de Falla, den første festival i Granada for ’cante jondo’, den dybe sang. Han indsamlede spanske folkesange, ’canciones populares españolas’ og arrangerede og indspillede dem i 1931 sammen med flamencosangerinden ’La Argentinita’. I Lorcas digte tørner det lidenskabelige, rå flamencoskrig sammen med en elegance og surrealisme, der peger mere ud mod resten af Europas kunstscene i 20’erne og 30’erne.

Det bliver en aften fuld af måner, mandelblomster og kastagnetter, for en stund vil vi lade natten bestemme. En nat, hvor drøm og virkelighed mødes i en dans.

Aftenens menu bliver: Spansk Tapaz: Gazpacho, tortilla, croquetas, manchego/chorizo spyd og brødkurv

Ved koncerten udstilles også en serie af Julie Andkjær Olsens akvareller og oliekridttegninger, inspireret af Lorcas digte.

Arrangementet er i et samarbejde mellem Furesø Bibliotek og Farum Kulturhus 

Arrangør:

Furesø Bibliotek

Back to top