Skip to main content

Finurligheder

Lørdag 12. oktober - 9. november
Fernisering kl. 12.45 i GangGalleriet

 

  • Mix-Madsen – graffitikunst
  • Ania Czarnecka – malerier
  • Anne Kryger – keramik

 

Mix-Madsen er født i 1978 og opvokset i København.

Han har siden 15-års alderen haft en stor passion for graffiti kunst, street art, gadens kunst og udtryk. Inspirationen henter jeg fra det, der rører sig i gadelivet, ulmer i samfundet og lever i fantasien. Jeg bruger teknikker som spraymaling, stencil, airbrush, akryl og tusch og ofte sammen.

Til daglig udfører han udsmykning på alt fra butiksfacader, cafeer, biler, private hjem til institutioner mm. Mix-Madsen maler på lærred og udstiller på gallerier, cafeer og i kunstforeninger.

 

Ania Czarnecka maler figurativt men med en abstrakt finish. Hun arbejder konstant med udvikling af sine teknikker og hendes stil varierer fra stramt figurativt til mere løst og abstrakt. Mine værker starter som eksplosion af farver som jeg prøver at fange og afgrænse med linjer som danner former - både abstrakte og genkendelige. Det er som om jeg prøver at fange en eksplosion af tanker og følelser og sortere dem i former.

 

Anne Kryger var lærer i Birkerød og underviste i billedkunst. I kælderen stod 5 sparkeskiver, som ikke havde været brugt i mange år. Da 7.klasse skulle vælge valgfag, spurgte de, om de ikke kunne få kursus i drejning. Det blev besluttet, at keramik skulle tilbydes, og i sommerferien tog jeg på kursus på husflidshøjskolen i Kerteminde hos Ester Lervad.

Det er nu knap 40 år siden. Jeg er for længst holdt op med at undervise i folkeskolen, men har dog stadig lidt undervisning – nu for seniorer. At arbejde med keramik er utrolig meditativt – man glemmer hurtigt tid og sted, når man sidder med leret i hænderne.

Arrangør:

Furesø Kunstforening

Back to top